Habitatge a Calafell

Fusió amb un mur

 

 

L’habitatge es situa en una zona elevada que li proporciona unes vistes excepcionals del casc antic, presidit pel castell del S.XI.

 

L’element principal és un imponent mur de pedra que recorre longitudinalment les dues plantes, i que juntament amb l’escala permet integrar els dos grans volums que formen l’habitatge.

 

A una banda del mur hi trobem els espais principals, com la cuina, la sala i el menjador en planta baixa, i el dormitori principal i l’estudi en planta primera. Aquests espais disposen de la millor orientació, i les millors vistes cap al poble. A l’altra banda del mur hi trobem la resta d’espais que formen el programa.

 

El tractament amb fusta d’alguns sostres i cobertes, el doble espai amb l’escala d’accés a la coberta penjada sobre el buit, i el canvi de direcció del mur de pedra a la zona central, generen interessants perspectives interiors i visuals en diagonal, que permeten contemplar els espais des de múltiples punts de vista a mida que els seus habitants els recorren.

Dades técniques

Data construcció : 2009
Ubicació : Calafell
Superfície: 297 m2
Detall constructiu : Mur de pedra