Edifici a calafell

Un oasi al mig del nucli urbà

El punt de partida és una parcel·la d’una forma geomètrica irregular, situada en un nucli urbà i enfrontada per una banda a un edifici d’una alçada considerable i per l’altra a un sòl urbanitzable pel moment plantat de vinyes.

El promotor presenta com a objectiu obtenir tres usos diferents , un local en planta baixa, una oficina de serveis i un habitatge En el projecte , a part d’acomplir amb el programa d’usos, se’ns planteja la voluntat que l’habitatge pugui assimilar-se en condicions de confortabilitat a un xalet aïllat tot i trobar-se al mig d’un nucli urbà dens..

És per aquest motiu que el projecte situa l’habitatge el més elevat possible i l’aboca cap al seu interior , de manera que guanya en assolellament i sobretot en intimitat.

L’objectiu d’aconseguir la sensació de no estar al mig del nucli urbà s’aconsegueix amb escreix des del seu interior , donat que els espais habitables envolten un jardí interior amb piscina al qual donen les grans obertures que els il·luminen.

El programa de l’oficina es va situar en planta primera , aquest si , de cara als carrers per tal de donar-li visibilitat al servei, tanmateix l’oficina interiorment també queda articulada per un pati que aporta llum i ventilació creuada als espais de treball.

Dades técniques

Data construcció : 2007
Ubicació : Calafell
Superfície: 1.070 m2
Detall constructiu :

Façana ceràmica revestida i panells fenòlics